Novosti

6. 2. 2016

Rapid "A" i "B"turniri za mlade 2016

Teo Tomulić "Junior"pobjednik "A"turnira a Patrik Zekić "B"turnira!

"A"turnir
U Šahovskom domu u organizaciji Š.K.Rijeka održan je drugi od predviđenih 10 „A“ i „B“ rapid turnira za mlade ,ovogodišnjeg ciklusa turnira ubrzanim tempom . Na „A“ tuniru pravo nastupa imali su kadeti i juniori rođeni 1996.god. i mlađi dok su na  „B“ turniru koji je  namijenjen kadetima nastupili igrači rođeni 2000.god. i mlađi.Na oba turnira koji ulaze u svoju devetu godinu postojanja nastupilo je 45 igrača iz 14 klubova Rijeke,Istre,Gorskog kotara i Like.
Nakon 7 odigranih kola, na „A“ turniru koji okuplja najbolje  kadete i juniore pobijedio je pobjednik prošlogodišnjeg ciklusa turnira i završnog TOP 10 tunira Teo Tomulić (ŠK Junior, Rijeka)  sa 6,5 bodova .Uvjerljivu pobjedu u konkurenciji 21 igrača ostvario je sa 6 pobjeda uz jedan remi (Šafar Sandro) te opravdao ulogu prvog nositelja i favorita turnira.Drugo mjesto osvojio je  Enrico Ghersinich (ŠK Vladimir Gortan, Poreč) sa 5,5 bodova dok je do 3.mjesta sa 5 bodova pomalo sretnom pobjedom u posljednjem kolu protiv Dude Daniela došao Emila Rajtera (ŠK Liburnija, Rijeka) . Pored trojice prvoplasiranog nagrađen je najbolji juniora  Sandro Šafar (ŠK Junior, Rijeka), najbolji kadet  Daniel Duda (ŠK Liburnija, Rijeka), najbolji mlađi kadet Gabrijel Mažuran (ŠK Liburnija Rijeka) , najbolja igračica  Katarina Bogdanić (ŠK Krk, Krk). Nakon dva odigrana turnira vodstvo u ukupnom poretku preuzeo je  Teo Tomulić sa 29 bodova, ispred Sandra Šafara, 28 bodova i Anamarije Radiković (ŠK Rijeka) sa 22 boda.
"B" turnir
Na „B“ turniru koji je namijenjen  mlađim igračima i početnicima uvjerljivu pobjedu ostvario je  Patrik Zekić (ŠK Junior, Rijeka). Ostvario je 100% učinak sa 7/7 bodova te četvoricu igrača na diobi 2.-5.mjesta ostavio velikih 2 boda.Dodatni kriteriji odredili su poredak od 2.- 5. mjesta na kojem su se našla čak 4  igrača.Drugo mjesto osvojila je gošća iz Slovenije Anja Ela Hvala (ŠK Postojna) a treće pobjednik 1.ovogodišnjeg turnira  Bojan Ždralović član domaćina ŠK Rijeka. Četvrto mjesto pripao je  Domagoju Lončariću članu Š.K. Rijeka koji je dobio  nagradu kao najbolji domaći igrač.Petoplasirana  Inja Ajda Hvala (ŠK Postojna) nagrađena je kao najbolja igračica na turniru a agrađeni su još i Carlo Ghersinich (ŠK Vladimir Gortan, Poreč) najbolji do 9 godina i riječki ukrajinac  Viktor Vrzhesnevskyi (ŠK Rijeka), najbolji do 10 godina.
U ukupnom poretku nakon 2 odigrana turnira vodeći su Bojan Ždralović (Rijeka) i Patrik Zekić (Junior)sa po jednim prvim i jednim trećim mjestom i 38 osvojenih bodova.Drugo i treće mjesto drže sestre Inja Ajda Hvala sa 35 i Anja Ela Hvala sa 34 boda dok je četvrti Domagoj Lončarić(Rijeka) sa dva četvrta mjesta i 34 boda .